608426119558463
image descriprion

Azori szigetek 2024

2850 EUR
Időpont: 2024.június 21 - 30

A helyi repülő és kompjáratok függvényében programok sorrendje változhat 

  • Út: 1000 km
  • 2 UNESCO hely
  • 2 Ország
  • account_balance 8 Műemlék
  • 11 nap/8 éjszaka
  • 8 Felkeresett helyszín
  • airplanemode_active Utazás repülővel
  • Félpanziós ellátás

június 21. péntek

Indulás a bukaresti repülőtérre. Szállás Lisszabonban

 

június 22. szombat

Reggeli után szabadprogram Lisszabonban. Délután repülünk Ponta Delgadába. Vacsora és szállás.

 

június 23. vasárnap

Reggeli után gyalogos városnézés  következik São Miguel szigetének székhelyében (Baixa - óváros, városkapu, Szent Sebestyén-templom, Október 5. tér, kikötő) majd  sétát teszünk a Jardim António Borges botanikus kertben. A szállás és vacsora Ponta Delgada környékén.

 

június 24. hétfő

Reggli után indulunk a Vista do Rei kilátóhelyre, ahonnan gyönyörű a kilátás Sete Cidades krátertavaira. Ezután lemegyünk a kráter aljába is. Utunkat folytatva kiérünk a nyugati tengerpartra, majd Bretanha-ban el egy helyi étteremben megkóstóljuk a tipikus azori ételeket Délután meglátogatunk egy ananászültetvényt, ahol betekintést nyerhetünk ennek az egzotikus gyümölcsnek a termesztésébe és megkóstolhatjuk az ananászlikőrt is. Késő délután érünk vissza a szállodába. 

 

június 25. kedd

Reggeli után szabadprogram vagy  fakultatív program keretében bálna- és delfinlesre indulunk és egy hajókiránduláson veszünk Vila Franca szigetre. Vacsora és szállás

 

június 21. szerda

Reggeli után egy teaültetvényt keresünk fel és a Gorreana teagyár működésével ismerkedhetünk meg. Délben a termálvizéről és gejzírjeiről híres Furnasba érkezünk. Ebédünk a földben főtt Cozido das Furnas lesz, majd sétálunk a szigetcsoport legszebb botanikus kertjében és fürdünk a magas vastartalmú termál tóban. Délután a sziget déli partján vezet utunk, és megállunk a sziget legszebb tengerpartján, Agua de Altóban. 

 

június 26. csütörtök

Reggeli után indulunk a repülőtérre majd átrepülünk Flores szigetére, ahol  a Igreja Matriz de Nossa Senhora da Conceição  templomot a  Miradouro da Fajã do Conde és a Miradouro da Caveira kilátókat valamint a Poço do Bacalhau vízesést, keressük fel.

 

június 27. péntek

Reggeli után komppal átmegyünk Corvo szigetére, ahol a vulkáni egy túra keretében a vulkáni kalderában található tavakat keressük fel.  Délután repülővel átmegyünk  a Faial szigetre Horta-ba.   Vacsora és szállás

 

június 28. szombat

Reggeli után egy kávéültetvényt keresünk fel. Komppal átmegyünk Terceira szigetére Vacsora és szállás

Június 29. vasárnap

Reggeli után a  Igreja de São Sebastião templom freskóit, majd Farol das Contendas világitótornyot tekintjük meg. 

 

június 30. hétfő

Szabadidő, majd hazautazás Bukarestbe, lisszaboni átszállással