608426119558463
image descriprion

Irodalmi kirándulás Kufsteinig 2023

EUR
Időpont: 2023.július 10 - 16

 

 

Az ár tartalmazza:

a szállást és félpanziós ellátást

a szállítást-légkondicionált autóbusszal

Az ár nem tartalmazza:

a belépőket

az egészségügyi biztosítást

  • Út: 3000 km
  • 5 UNESCO hely
  • 3 Ország
  • account_balance 6 Műemlék
  • 7 nap/6 éjszaka
  • 17 Felkeresett helyszín
  • directions_bus Utazás busszal
  • Félpanziós ellátás

A kirándulás porgramja 

 

 

1. nap. Reggel indulunk Székelyudvarhelyről a Nagyvárad – Nagyszalonta – Arad – Kiskunfélegyháza útvonalon. Pihenőt tartunk Nagyszalontán, ahol a Csonkatoronyban Arany János emlékmúzeumot tekintjük meg. Továbbutazunk Kiskunfélegyházára, ahol a Móra Ferenc Emlékmúzeumot keressük fel. Az esti órákban érkezünk Kecskemét környékére. Szállás.

2. nap. Reggeli után indulunk Kiskörösre, ahol a Petőfi szülőházát nézzük meg. A nap folyamán felkeressük a Vörösmarty Mihály Emlékmúzeumot Kápolnásnyéken és a Vajda János Emlékmúzeumot Válon. Délután megállunk Agárdon, ahol a Gárdonyi Géza Emlékszobát tekintjük meg. Szállás Székesfehérvár környékén.

3. nap. Reggeli után indulunk Salzburgba, de pihenőt tartunk Grazban, és megtekintjük a város fontosabb látnivalóit. Szállás Salzburg környékén.

4. nap. Reggeli után megnézzük a Dómot, majd indulunk Kufsteinba. Itt megtekintjük a Császártornyot, ahol Kazinczy Ferenc, Wesselényi Miklós és Rózsa Sándor raboskodott, majd a Polgártornyot, ahol a világ legnagyobb szabadtéri orgonáját, a „Hősök orgonáját”, láthatjuk. Estére visszaérkezünk a Salzburg környéki szállásra.

5. nap. Reggeli, majd indulunk Hallstattba, ahol a városka megtekintése után felvonóval felkapaszkodunk a 5 fingers kilátóhoz. Délután továbbindulunk, és kisebb pihenőkkel estére érkezünk a Balaton környékére. Szállás.  

6.nap. Reggeli után indulunk Öcsödre, ahol a József Attila Emlékkiállítást nézzük meg. Továbbutazunk, és megállunk Aradon, ahol a Szabadság-szobrot tekintjük meg. Az esti órákban egy borkóstolón veszünk részt. Szállás Ménes környékén.

7. nap. Reggeli után indulunk hazafele. Pihenőt tartunk a UNESCO Világörökség részét képező kelneki várnál. Estére érkezés Székelyudvarhelyre.