Irodalmi kirándulás Kufsteinig

Időpont: 2020.  április 14-20.


Ár: 480  EUR 

A pedagógusok  5% -os kedvezményt kaphatnak érvényes ITIC kártya alapján. 

 

 

 

Jelentkezési határidő 2019. december 20.

 

Az ár tartalmazza:

  • a szállítást légkondicionált autóbusszal
  • a szállást  
  • a reggelit
  • az idegenvezetést

 

Az ár NEM tartalmazza:

  • a belépőket
  • a biztosítást
  • a fakultatív programok árát

 

 

 

A kirándulás porgramja 

 

1. nap. Reggel indulunk Székelyudvarhelyről a Nagyvárad – Nagyszalonta – Arad – Kiskunfélegyháza útvonalon. Pihenőt tartunk Nagyszalontán, ahol a Csonkatoronyban Arany János emlékmúzeumot tekintjük meg. Továbbutazunk Kiskunfélegyházára, ahol a Móra Ferenc Emlékmúzeumot keressük fel. Az esti órákban érkezünk Kecskemét környékére. Szállás.

2. nap. Reggeli után indulunk Kiskörösre, ahol a Petőfi szülőházát nézzük meg. A nap folyamán felkeressük a Vörösmarty Mihály Emlékmúzeumot Kápolnásnyéken és a Vajda János Emlékmúzeumot Válon. Délután megállunk Agárdon, ahol a Gárdonyi Géza Emlékszobát tekintjük meg. Szállás Székesfehérvár környékén.

3. nap. Reggeli után indulunk Salzburgba, de pihenőt tartunk Grazban, és megtekintjük a város fontosabb látnivalóit. Szállás Salzburg környékén.

4. nap. Reggeli után megnézzük a Dómot, majd indulunk Kufsteinba. Itt megtekintjük a Császártornyot, ahol Kazinczy Ferenc, Wesselényi Miklós és Rózsa Sándor raboskodott, majd a Polgártornyot, ahol a világ legnagyobb szabadtéri orgonáját, a „Hősök orgonáját”, láthatjuk. Estére visszaérkezünk a Salzburg környéki szállásra.

5. nap. Reggeli, majd indulunk Hallstattba, ahol a városka megtekintése után felvonóval felkapaszkodunk a 5 fingers kilátóhoz. Délután továbbindulunk, és kisebb pihenőkkel estére érkezünk a Balaton környékére. Szállás.  

6.nap. Reggeli után indulunk Öcsödre, ahol a József Attila Emlékkiállítást nézzük meg. Továbbutazunk, és megállunk Aradon, ahol a Szabadság-szobrot tekintjük meg. Az esti órákban egy borkóstolón veszünk részt. Szállás Ménes környékén.

7. nap. Reggeli után indulunk hazafele. Pihenőt tartunk a UNESCO Világörökség részét képező kelneki várnál. Estére érkezés Székelyudvarhelyre.

 

térkép