Marokkó

 

Időpont: 2020. március  27 - április 4.


Ár: 1250  EUR 

 

Jelentkezési határidő 2019. december20.

 

Az ár tartalmazza:

  • a szállítást légkondicionált autóbusszal
  • a repülőjegyet, a reptéri illetéket és egy 20kg-os csomagot
  • a szállást  
  • a komp árát
  • a félpanziós ellátást
  • az idegenvezetést

 

Az ár NEM tartalmazza:

  • a belépőket
  • a biztosítást
  • a fakultatív programok árát

 

 

 

A kirándulás porgramja 

 

1. nap: Indulás délelőtt Székelyudvarhelyről a kolozsvári repülőtérre. Utazás közvetlen járattal Malagára. Szállás Malaga környékén.

2. nap: A reggeli után indulunk Tarifába. Komppal átkelünk Tangerbe. Folytatjuk utunkat Chefchaouenbe, a kék városba. Itt sétát teszünk az óvárosban, ahol minden kék színben pompázik. Továbbmegyünk Rabatba, Marokkó fővárosába, ahol felkeressük V. Mohammad mauzóleumát és a Oudaias kashbát. Estére érkezünk Casablancába. Szállás.  

3.  nap: A reggelit követően a II. Hasszán Mecsetet keressük fel. Délután érkezünk Marokkó egyik legkáprázatosabb városába, Marrakeshbe.  A város központjában sétálunk, ahol a bábeli forgatagban zenészek, mutatványosok, árusok, kígyóbűvölők és mesemondók kötik le a járókelők figyelmét. Fakultatív program: Folklór est. Szállás Marrakesh környékén.  

4. nap: Reggeli után városnézés következik. Felkeressük a Koutoubia Mecsetet, a Saaida sírokat, a Bahia Palotát. Délután lehetőségünk nyílik megtekinteni egy érdekes fűszerüzletet, vagy felkereshetjük a Majorelle Kertet. Szállás Marrakesh környékén. 

5. nap: Reggeli után szabadprogram vagy fakultatív sivatagi túra. Este egy törökfürdőt látogatunk meg. Szállás Marrakesh környékén.

6. nap. Reggeli után indulunk Ouarzazateba ahol a Taourirt kashbát tekintjük meg. Ezután a közeli UNESCO Világörökségek listáján szereplő Ait Benhaddouba utazunk, amely a legszebb marokkói ksar, azaz az észak-afrikai berber nép hagyományos agyagerődje. Számos híres film díszletéül szolgált: Názáreti Jézus, Indiana Jones, Múmia, Gladiátor, stb. Délután érkezünk Fezbe. Szállás Fez környékén.  

7. nap. Reggeli után a medinába, a Fes El Bali városrészbe látogatunk, ahol a mecsetet, a Bou Inania Madrasát és a világ egyik legrégebbi könyvtárát keressük fel. Délután szabadprogram alatt fedezhetjük fel az UNESCO Világörökségek listáján szereplő óváros sikátorait. Szállás Fez környékén. 

8. nap: Reggeli után komppal átkelünk Tarifába. Gibraltáron tartunk pihenőt, és a délutáni órákban indulunk a repülőtérre. Közvetlen járattal utazunk Kolozsvárra.

9. nap: Éjfél után érkezünk a kolozsvári repülőtérre. Indulunk hazafele, és a reggeli órákban érkezünk Székelyudvarhelyre.

 

térkép